Nu kommer ditt årliga pensionsbesked

2021-02-17

Vi skickar ett pensionsbesked varje år som handlar om dina försäkringar. Det skickas både till dig som fortfarande jobbar och till dig som är pensionär och har dina försäkringar under utbetalning.

I ditt pensionsbesked ser du det sammanlagda värdet per försäkring den 31 december 2020. Det finns både ett totalt belopp och ett månadsbelopp utifrån de pengar du har idag.

Du kan också logga in på Mina sidor och se dina försäkringars aktuella värden och värdeutveckling. Där kan du också planera och ansöka samt se utbetalningar.

Du som har utbetalning får också ett besked

Från i år får även du som har dina försäkringar under utbetalning ett besked. Det är en extra service för att ge dig koll på det aktuella värdet som finns kvar i försäkringen, hur länge försäkringen betalas ut och hur värdet utvecklats det här året.

Dina försäkringar med eller utan återbetalningsskydd

I ditt pensionsbesked visar vi vilka försäkringar som har återbetalningsskydd. Återbetalningsskydd betyder det att dina efterlevande får dina pengar när du dör. Ditt pensionsbesked visar hur mycket återbetalningsskyddet skulle ge dina efterlevande. Har du inget återbetalningsskydd på din försäkring får du mer pengar eftersom du får ta del av arvsvinster.

In English

If you have recieved an Annual pension statement and wants to understand more about it, you can read about that here.
Annual pension statement